Activiteiten & Actueel

Eerst volgende activiteit voor leden en introducés van Groei & Bloei Gemert e.o.

Zaterdag 18 mei 2019

Excursie naar flower show bij kasteel Ophemert

We gaan carpoolen.

Gezamenlijk vertrek vanaf de parkeerplaats bij de St. Jankerk aan de Komweg om 09:01 u

Voor wie: alle leden en introducé.

Kosten: € 10,- incl. entree en vervoer.

Opgave:  Vóór 10 mei  bij ons secretariaat per mail: cobypetersrit@ outlook.com met vermelding of u beschikt over vervoer of mee wilt rijden.

Met trots presenteert Groei & Bloei Nederland een nieuw jaarlijks tuinevenement: Gardenista op landgoed Ophemert.

Gardenista is niet alleen een tuinbeurs of fair maar veel meer.

Het is een bijzondere samensmelting van de “groene wereld ” met amusement en gastronomie (uit eigen moestuin) bloemschikkunst, is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin.

Ook kun je advies krijgen over je eigen tuinontwerp en tuinvraag.

Dit alles met Kasteel Ophemert op de achtergrond.

Ook Groei & Bloei Gemert heeft nu haar eigen Facebook-pagina!

Like onze pagina

----------------------

Groei & Bloei Gemert donateur van 'De Nederlandse Tuinenstichting'.

Tijdens het organiseren van de jaarlijkse tuinenreisjes, kwamen we regelmatig beschermde webpagina's tegen van uitzonderlijk tuinen. Daar we u jaarlijks proberen te verrassen met mooie en interessante tuinen tijdens dit reisje, wilden we graag ook van hun kennis en aangesloten tuinen gebruik maken. Daarom hebben we ons als vereniging aangesloten bij deze stichting.

De Nederlandes Tuinenstichting.

In ons volle land gaat steeds meer hoogwaardige kwalitatieve groene ruimte verloren. Uniek groen staat onder druk vanwege bouwplannen, gebrek aan geld of adequate kennis. Vaak gaat het om landgoederen, stedelijk groen en bijzondere tuinen; onvervangbaar groen dat wordt bedreigd. En dat terwijl recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen hoe belangrijk een groene leefomgeving is voor het welzijn van mensen.

Missie

De kwetsbare verhouding tussen mens en natuur vraagt om bescherming. Sinds 1980 zet de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) zich dan ook in voor het behoud en de ontwikkeling van groen erfgoed en het bevorderen van kennisuitwisseling hierover. de NTs streeft naar het behoud van tuinen en parken die van belang zijn door vormgeving, beplanting, cultuurhistorisch karakter en ligging. Daarvoor worden inventarisaties en onderzoeken uitgevoerd en adviezen gegeven aan eigenaren, beheerders en overheden over planontwikkeling, herstel, beheer en aanpassingen.

Tevens organiseert de NTs zowel voor donateurs als andere belangstellenden cursussen, excursies en lezingen over tuinkunst; tuincultuur; tuin- en landschapsarchitectuur.

----------------------

zomertijd