Kruiden en natuurmarkt

2e Pinksterdag maandag 21 mei 2018

PR dag op de beurs Kruiderij en pruverey bij Boerenbondmuseum.

Aanvang: 11.00- 17.00uur

Waar:  Boerenbondmuseum, Pandelaar 106, te Gemert

Op deze kruiden en natuurmarkt vol gezelligheid presenteert onze afdeling zich aan het publiek.

We doen aan ledenwerving, hebben een loterij, delen zakjes zaad uit en laten iedereen kennis maken met Groei & Bloei afdeling Gemert e.o.

Excursie naar Vlinder safarituin.

Zaterdag 26 mei 2018

Excursie naar Vlinder-safarituin van Geert Jonkers.

Aanvang: 10.00 - 12.00 uur.

Waar: Vlinder- tuinsafari, Groeskuilen 95 te Gemert.

Voor wie: Alle leden.

Kosten: € 2,50 p.p. voor de entree.

Opgave: Coby Peters Rit, mail cobypetersrit@outlook.com

Geert Jonkers heeft voor onze afdeling op 24 oktober 2017 een zeer boeiende lezing verzorgt over inheemse vlinders en vlindervriendelijk tuinieren.

Hij wil ons op deze zaterdag graag rondleiden in zijn vlindertuin, zodat we de prachtige vlinders van dichtbij kunnen bewonderen en hoopt op een flink gezelschap.

Ook Groei & Bloei Gemert heeft nu haar eigen Facebook-pagina!

Like onze pagina

----------------------

Groei & Bloei Gemert donateur van 'De Nederlandse Tuinenstichting'.

Tijdens het organiseren van de jaarlijkse tuinenreisjes, kwamen we regelmatig beschermde webpagina's tegen van uitzonderlijk tuinen. Daar we u jaarlijks proberen te verrassen met mooie en interessante tuinen tijdens dit reisje, wilden we graag ook van hun kennis en aangesloten tuinen gebruik maken. Daarom hebben we ons als vereniging aangesloten bij deze stichting.

De Nederlandes Tuinenstichting.

In ons volle land gaat steeds meer hoogwaardige kwalitatieve groene ruimte verloren. Uniek groen staat onder druk vanwege bouwplannen, gebrek aan geld of adequate kennis. Vaak gaat het om landgoederen, stedelijk groen en bijzondere tuinen; onvervangbaar groen dat wordt bedreigd. En dat terwijl recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen hoe belangrijk een groene leefomgeving is voor het welzijn van mensen.

Missie

De kwetsbare verhouding tussen mens en natuur vraagt om bescherming. Sinds 1980 zet de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) zich dan ook in voor het behoud en de ontwikkeling van groen erfgoed en het bevorderen van kennisuitwisseling hierover. de NTs streeft naar het behoud van tuinen en parken die van belang zijn door vormgeving, beplanting, cultuurhistorisch karakter en ligging. Daarvoor worden inventarisaties en onderzoeken uitgevoerd en adviezen gegeven aan eigenaren, beheerders en overheden over planontwikkeling, herstel, beheer en aanpassingen.

Tevens organiseert de NTs zowel voor donateurs als andere belangstellenden cursussen, excursies en lezingen over tuinkunst; tuincultuur; tuin- en landschapsarchitectuur.

----------------------

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien