Activiteiten & Actueel

Tonijnpasta

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook kleingesneden
  • 4 tomaten, zonder zaadjes en klein gesneden
  • klein handje rucola
  • 2 eetlepels zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 2 blikjes john west tonijn in olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
  • 1 pak penne pasta

Bereiden:
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng alle ingrediënten door de pasta en bestrooi met pijnboompitten. Warm het geheel goed door.

 

 

 

 

 

Yaconsalade

Benodigdheden:

  • Grote wortel van de yaconplant
  • Mayonaise
  • Kerriepoeder
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Hardgekookte eieren
  • Citroensap

Schil de yaconwortel en snijd hem in blokjes. Sprenkel er meteen wat citroensap over om te voorkomen dat hij verkleurt. Doe er een paar hardgekookte eieren die je in stukken snijdt, doorheen. Mengen met een schep mayonaise en op smaak brengen met kerriepoeder, wat zout en peper. Wat fijngesneden peterselie en bieslook maken het geheel af.

Je kan ook garnalen toevoegen. Wat fijngesneden paprika zal ook wel lekker zijn om erdoor te mengen. Eigenlijk kan je er van alles door mengen wat je lekker vindt. In sommige recepten wordt ook vermeld dat je er gember aan toe kan voegen. Je kan er je fantasie gerust op los laten, want hij laat zich met allerlei smaken combineren.

 

 



Lasagne met ricotta

Verrassend met gegrilde courgette en ricotta. Je maakt 'm in 30 minuten, daarna doet de oven de rest.
- Italiaans hoofdgerecht
- 4 personen
- 655 kcal voedingswaarde
- 30 min. bereiden
- 30 min. oventijd *zonder vlees/vis* vooraf te maken

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 2 courgettes
  • 20 g platte peterselie (bakje)
  • 85 g geraspte oude kaas
  • 250 g ricotta (bakje)
  • 250 g lasagnebladen (pak)

Keukenspullen:

  • grillpan
  • ovenschaal (20x30 cm)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrijk de courgette met olie, peper en zout.
  2. Verhit de grillpan en gril de courgette mooi bruin gestreept. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met de helft van de kaas door de ricotta met peper en zout.
  3. Leg een laag lasagnebladen in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek deze met een dun laagje tomatensaus. Verdeel hier 1/3 van de courgette over en leg hierop weer een laag lasagnebladen en verdeel het ricottamengsel erover.
  4. Herhaal de laatste stap en dek tenslotte af met de overige lasagnebladen. Verdeel de rest van de courgette en kaas erover. Bak in ca. 30 min. gaar.

 

 

 

 

SOPA DE ELOT MEXICAANSE SOEP VOOR 4 PERSONEN

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine groene paprika's
  • 1 rode chilipeper 
  • peterselie
  • 1 eetl. maizena
  • 1,5 blikje mais 340 gram of 4 suikermaiskolven
  • olijfolie
  • 4 dl. melk
  • kipbouillon tabletten
  • 2 dl. slagroom
  • zout
  • 75 gr. geraspte oude kaas

Pel en snipper de ui, knoflook, pepertje en hak ze fijn. Paprika schoonmaken en fijnsnijden. Maak de maizena aan met 1 eetl. water.
Verhit olijfolie en fruit de ui. knoflook en de aangemaakte maizena.
Pureer de mais met het vocht, ui, knoflook en maizena.
Verhit olijfolie en fruit hierin de peper en paprika ongeveer 3 minuten.
Voeg de maispuree, melk, kippenbouillontabletten en 1,5 dl water toe en breng al roerend aan de kook. Met het vuur laag nog 5 minuten zachtjes laten koken, af en toe roeren.
Meng de slagroom door en maak de soep op smaak.
Vlak voor het serveren de kaas en peterselie doorroeren.

 

 

 

 


Recept Pompoensoep

In december hebben we een heerlijk en gezellig afsluitingsdiner gehad met groenten uit eigen moestuin. Hier is mijn recept van de pompoensoep.

 

  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Snij 3 uien in grote stukken en laat ze langzaam fruiten in de pan tot ze glazig worden.
  • Doe een volle theelepel kerriepoeder erbij, een rode peper en 2 teentjes knoflook. Even door laten fruiten.
  • Snij ondertussen een grote pompoen in stukken van ongeveer 5 bij 5 cm en bak ze even mee.
  • Bouillon toevoegen tot de pompoen onder staat, 20 min. koken en daarna met de staafmixer pureren. Eventueel verdunnen met bouillon tot het de juiste dikte heeft.
  • Maak de soep af met zout, peper, gehakte peterselie en een klein beetje kookroom

 

Elly

 

meer

 

 

 

12
Nov
Vergane glorie - Blik op de tuin 875
11
Nov
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin