Gemert e.o.

Beste Leden,

Zaterdag 9 oktober 2021

Najaars Planten en zadenruilbeurs

Aanvang:  10.00 – 11.00 uur uitlopend naar 12 uur.

Waar:       bij Betsie van der Heijden, Boekent 16 te Gemert.

Voor wie:  voor iedereen die iets te ruilen heeft.

Kosten:     gratis

Heeft u planten, zaden, bollen en knollen over?  Dan kunt u daar vast een ander nog wel blij mee maken.

Breng ze mee naar de plantenruilbeurs die we twee keer per jaar organiseren.

Gewoon met dichte portemonnee je overtollige plantjes ruilen tegen dat plantje wat in jou assortiment nog ontbreekt.

Er kan ongedwongen geruild worden. Geen verplichting om degene iets terug te geven waar je iets van krijgt.

Het is praktisch om planten, zaden en stekken te voorzien van naam, kleur en zoveel mogelijke kenmerken.

Met die etiketten weet iedereen wat ie in zijn tuin gaat planten.

Ook groenteplantjes zijn van harte welkom.

De organisatie weet van tevoren ook niet wat er ingebracht gaat worden.

Kom daarom om 10 uur en dan gaan we ruilen onder het genot van een kopje koffie/ thee.

Probeer zo veel mogelijk met de fiets te komen of rijd samen i.v.m. de krapte op de parkeer plaats.

Dinsdag 7 september 2021

Lezing:   “Meer genieten van je fruitbomen,” door Jos Dilven van de Fruitboogerd

Aanvang:  20.00 uur

Waar:       zalencomplex Dientje, Kerkstraat 9 te Gemert

Voor wie:  alle leden en introducés

Kosten:     gratis voor leden, introducés € 3,-

Op deze avond houden we een lezing over fruitbomen en struiken. Tijdens deze avond maakt u kennis met vele fruitsoorten en rassen die er zijn en de mogelijkheden van toepassen in uw eigen tuin.

Door middel van een powerpoint presentatie ziet u hoe u met de juiste snoei en goed onderhoud jarenlang heel veel plezier kunt beleven aan uw fruitbomen.

Alsof dit nog niet voldoende is, Jan en Jos nemen voor deze avond 3 fruitbomen/struiken mee voor de loterij onder onze aanwezigen. Foto van bloeiende fruitboom erbij.

De vorige keer schreef ik "Laten we hopen dat eind van deze week (week 21) de zomer aan gaat breken".

Nu in week 27 hoor ik hier en daar, mijn planten beschimmelen kan het niet wat minder met die regen. Maar eigenlijk kan ik me dat hier in Zuid-Oost Brabant niet goed voorstellen. Maar oké misschien in tuinen waar de planten heel dicht op elkaar staan.

Als alternatief voor de jaarlijkse Tuinenreis gaan we op 10 juli naar de Rozenhof in Lottum gaan.

We gaan naar de Rozenhof en naar de Tuin Verheggen. We beginnen bij De Rozenhof om 10 u.

Bij de Rozenhof krijgen we een “Exclusieve rondleiding in de Top rozentuin”, en een presentatie over oculeren, vermeerderen, snoei en bemesting.

Deze ochtend is inclusief koffie/ thee en ’n rozendelicatesse, rozendrankje een een waardevol naslagboekje boordevol rozentips. Totale duur 2 uur.

Vanaf 13 uur verblijven we in de Tuin Verheggen. Adres is: Horsterdijk 58, 5973 PP, Lottum.

We starten met koffie/ thee én we kunnen er onze eigen meegebrachte lunch opeten.

Na een deskundige rondleiding door de tuin wordt Limburgse vlaai aangeboden. Einde om 16:00 uur en gaan we weer op Gemert aan.

Vertrek: 09.15 uur Gezamenlijk vertrek vanaf de parkeerplaats bij de St. Janskerk aan de Komweg in Gemert. We gaan zo veilig mogelijk carpoolen. De chauffeur maakt uit hoeveel mensen hij meeneemt in zijn auto én met mondkapje op.

Aanvang: 10.00 uur op de plaats van bestemming: De Rozenhof. Markt 2, 5973 NR Lottum.

Voor wie: voor alle leden en introducés.

Kosten: € 15,50 p.p. voor leden. (Entree e.d.).

Niet leden betalen € 18,00.

Opgave: bij Betsie v.d. Heijden, liefst per mail: betsievanderheijden(at)kpnmail.nl

Of tel. 0492-362861

Betalen vóór 8 juli i.v.m. het moeten doorgeven van aantal deelnemers. Pas als je betaald hebt ben je opgegeven.

Bedrag overmaken op de rekening van Groei&bloei afd Gemert van de K.M.T.P. NL57RABO01161.97.463

Als u met uw auto wilt rijden vermeldt dit dan bij de opgave en hoeveel passagiers u mee wilt nemen.

Zijn jullie ook benieuwd wat er op zal komen uit de groeipapier zomergroet?

Tot zover het nieuws.

Met vriendelijke groeten,

Peter van den Boogaard, uw voorzitter.

Gemert 7-7-2021

.