Gemert e.o.

Excursie naar kasteeltuin in Geldrop, 13 oktober

Op donderdag 13 oktober hebben we 'De Baron zijn hof' in Geldrop bezocht. Een lichte miezerige regen vergezelde ons tijdens de wandeling door een kleurrijke uiterst verzorgde najaarstuin en kasteelpark.

Het kasteel van Geldrop ligt in een prachtige Engelse landschapstuin met middeleeuwse bomen en een wirwar aan paden, waterpartijen, bruggetjes, zitbankjes en verrassende doorkijkjes. 

In de Bloemenhof van de Baron vind je de rust, ruimte en romantiek tussen de rijk gevulde borders met vaste planten en grassen.  De Zintuigentuin is een kleine ontdekkingsreis voor zien, horen, voelen, ruiken en aaien.

In het Fotoalbum meer foto's

 

 

We konden alles op eigen gelegenheid bekijken. Enkelen hebben een tentoonstelling 'Lost and refound'  bezocht in het kasteel en het erachtergelegen wandelpark. Twee zeer oude platanen, een oosterse en een gewone plataan markeren het pad samen met een grote Sequoiadendron Giganteum ofwel Mamoetboom. (zie www.kasteelgeldrop.nl)
In de Baron zijn hof  zijn vele borders gevuld met vaste planten, siergrassen, heesters en eenjarigen. Veel herfstkleur van Asters, Kardinaalsmut, Kornoelje, Percicaria en het groen van de strak geknipte hagen.

Een kop koffie/thee met mariakoekje smaakte heerlijk bij de kasteel kinderboerderij/tuin. 

Kortom, het was een gezellig ontspannen middagje weg.

Enkele links:
www.kasteelgeldrop.nl
www.Groenjounalistiek.nl